In onze werkplaats kunt u terecht voor:
 
-APK Keuring
-Specifieke reparaties
-Laswerk
-Motor revisie
-Banden / Wielen
-Accu's
-Remmen
-Uitlaten
-Olie & Filters
-Schade taxatie
-Auto Diagnose
-Vervangend vervoer is aanwezig
 
 

 Algemene Periodieke KeuringAPK is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Volgens de wet moet u uw personenauto, of bedrijfsauto die niet zwaarder is dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Tenminste, als uw auto drie jaar of ouder is.

Bij de APK van LPG en benzine auto's controleren wij wielophanging, remmen, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting, uitlaatgassen en carrosserie.

Auto's met een dieselmotor met een bouwjaar van 1980 of later ondergaan bij de APK een roetmeting. Wij volgen hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Voor deze meting hebben we een speciale apparaat.U hoeft niet te wachten tot het einde van de geldigheid van uw keuringstermijn. U kunt al twee maanden voor de afloop van de termijn opnieuw laten keuren, zonder dat de afloopdatum verandert!

Accu'sMet de uitbreiding van veiligheidssystemen (ABS, Airbags, ) en de toename van elektrische accessoires (elektrisch bediende ruiten, elektrisch bediend dak, automatische airconditioning, ) in de laatste jaren is belasting op de accu zeer hoog geworden. x

Bovendien in koude weer meer startkracht van de accu gevraagd wordt. bij warme weer ook de levensduur van een accu door corrosieproces zal korter worden . vergeet niet dat vroeger de temperatuur onder de motorkap bedroeg hoogstens 50 C. De laatste jaren is dit gestegen tot 100 C!

Onderhoud uw accu en Start uw dag met een goede start!
Banden & Wielen
Het contact met de weg wordt onderhouden door de banden. Aan de wijze van het slijten banden kunnen wij trouwens nog veel meer zien. Bijvoorbeeld of de uitlijning van de auto nog wel in orde is. Een niet optimale uitlijning kan leiden tot trillingen in het stuur en zelfs tot schade aan de stuurinrichting. Daarbij levert het meestal een minder comfortabele zit achter het stuur op.

Bij de keuze van banden komen er veel zaken om de hoek kijken. Het maakt nogal een verschil of je alleen boodschappen om de hoek doet, of dat je vooral over de snelweg blaast. Wil je maximaal grip voor die leuke bochten of kies je voor een band die je in sneeuw en regen zekerheid geeft. Misschien is de levensduur wel van groot belang of het laadvermogen.

We zijn verkooppunt van alle merken autobanden en verkopen ze tegen een zeer scherpe prijs. Bij aankoop worden uw banden vakkundig vervangen en gebalanceerd.Remmen
Op snelweg kan remmen verschil maken tussen dood en het leven. Een derde van alle auto's rijdt met slechte remmen, zo blijkt uit een onderzoek! Op uw remmen moet u altijd kunnen vertrouwen. Als de remmen versleten zijn, neemt de lengte van de remweg aanzienlijk toe.

Voorkom onveilige situaties en laat uw remmen regelmatig controleren.

een schurend geluid tijdens het remmen, of verbranding van een waarschuwingslampje duidt op versleten en remvoeringen of remblokken. Ook het dalen van het remvloeistofniveau (onder de motorkap) kan erop duiden dat de hoofdremcilinder of de remcilinders lekken. De remweg zal dan aanzienlijk langer zijn geworden.Met regelmatige controle van de remmen kunt U onnodige kosten voorkomen.Uitlaten
Uw uitlaat heeft grote invloed op de prestaties van uw auto. De uitlaat voert de verbrandingsgassen en geproduceerde hitte af en dempt het geluid.

Wereld Auto biedt uitlaatsystemen en katalysatoren voor elk automerk, waarbij u altijd recht heeft op een garantieperiode.Schokdempers
Net zoals alle ander bewegende delen van uw auto zijn schokdempers onderhevig aan slijtage. Naarmate de schokdempers verslijten, worden stuureigenschappen, het remvermogen en de wegligging minder. Nieuwe schokdempers kunnen het rijgedrag van de auto sterk verbeteren.Olie & Filters
Olie verversen is een belangrijk aspect van het auto-onderhoud . Want de levensduur en de prestaties van de motor worden voor een groot deel bepaald door de smering. Controleer uw oliepeil en ververs de olie regelmatig.Op milieuvriendelijke wijze tegen een redelijke prijs wij verversen olie en wisselen de filters. U bent welkom zonder afspraak en de werkzaamheden zijn klaar terwijl u wacht.